Uite ce schimbare poti face in scolile din Romania

Tocmai am aflat astazi de un proiect foarte interesant si ambitios. Mi-a placut atat de mult incat am vrut sa impart aceasta veste cu tine 🙂

Stii deja cum este educatia la noi. Din pacate in scoli nu se mai invata asa cum trebuie, iar cand vine vorba de talentele copiiilor si descoperirea acestora povestea se incheie aici.

Asa cum spuneam si in articolul “Talente vs Slabiciuni“, copiii sunt invatati inca de mici sa respecte ordinea, sa fie ascultatori, sa invete ce i se spune, sa aiba un program bine stabilit cu activitati impuse.

Dar cine se ingrijeste oare de dezvoltarea reala a acestor copii? Cine ii invata pe acesti copii sa traiasca si sa se descurce cu toate incercarile pe care le ofera viata? Cine le arata lucrurile cu adevarat importante pentru ei?

Cine le vorbeste despre iubire, de exemplu? Iubirea si relatiile sunt o parte din viata fiecarui om si din pacate nu exista niciun fel de educatie in acest sens la scoala. Acest lucru influenteaza viata copilului de acum si persoanei adulte ce va deveni.

Cine ii invata despre sanatate? Sanatatea este foarte importanta indiferent de varsta. Iar cu cat esti constient de sanatatea ta asa vei putea invata sa traiesti sanatos. Pe copii cine ii invata cum sa traiasca sanatos?

Cine ii invata despre bani? La scoala li se spune copiiilor ca trebuie sa invete, sa termine o facultate….ca sa faca bani.Dar cum sa faca acesti bani nu le spune nimeni.

Cum ar fi daca ar exista in scoli cursuri sau workshopuri despre toate aceste lucruri? Eu cred ca ar face o mare diferenta aceste cursuri/workshopuri in dezvoltarea elevilor de astazi.

Proiectul de care iti spuneam este implicat direct in dezvoltarea elevilor de liceu prin activitati de coaching. Prin coaching, elevii sunt ghidati sa invete sa afle singuri raspunsurile la intrebarile care ii macina. Coachingul are rol in dezvoltarea mentalitatii unui copil/elev/student/adult si este o forma foarte usoara de a te descoperi pe tine.

Este vorba de “Proiectul Zburd. Educatie prin coaching”, proiect al Asociatiei ROI si Asociatiei Romane de Coaching si salut aceasta initiativa.

Gasesti mai multe informatii despre acest proiect in urmatorul video:

Daca vrei sa ajuti si tu, voteaza proiectul aici.

Ce trebuie sa faci?

1. Intri pe site-ul Raiffeisencomunitati.ro si iti faci cont.
2. Te loghezi si dai click pe “Program de granturi” apoi pe:
3. “Click aici pentru a vota proiectul preferat”
4. Pe harta deschisa, dai click pe Bucuresti
5. Votezi : Proiect-pilot Zburd – Educatie prin coaching

Proiectul acesta are votul meu. Cred intr-o educatie mai buna prin coaching. Tu esti alaturi de educatia prin coaching?

Sunt aici pentru a te ghida spre ceea ce iti doresti sa fii

e-mail: carmina@spapentrusuflet.com

Facebook LinkedIn Google+ YouTube 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Uite ce schimbare poti face in scolile din Romania

  1. Pingback: Uite ce schimbare poti face in scolile din Romania |

  2. Florin says:

    Frumos proiect, frumoasa initiativa, dat like!

    Ar fi interesant sa fie privit ca un proiect pilot si de aici ministerul invatamanului sa ia cateva lucruri bune, care apoi sa fie implementate in toata tara.

    Pe langa proiectele aceaste, mi-ar placea pe termen lung sa vad un sistem de invatamant refacut, un sistem refacut inteligent, cu o strategie bine pusa al punct. Eu unul apreciez foarte mult sistemul finlandez in care nivelul mediu de intelegere a lucrurilor in randul elevilor este extraordinar de ridicat. Totul pornind de la foarta multa practica. Dar pana la urma cam toate sunt mai bune decat ce avem noi acum…

    Si ce cred ca este esential: cei care fac strategia aceasta sa fie ei niste profesionisti. Profesionisti educati (si) in strainatate, cu diplome reale, cu carti publicate si experienta printre cei mai buni, oameni apreciati in mediul lor profesional, nu diversi indivizi “reciclati” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-17284818-2
Gazduit de :: RedCMS.ro