Tu stii ce e iubirea?

…sa vorbim despre iubire………… Tu stii ce e iubirea?

La ce te gandesti cand spui cuvantul „iubire”? Cum definesti tu iubirea? Este ea un lucru important in viata ta?

Mi-am pus si eu aceste intrebari si…am ajuns la concluzia ca sunt atatea de spus despre iubire… Intr-adevar ea este de mai multe feluri si as vrea sa dezvolt putin aceasta idee in cele ce urmeaza.

Am pus intrebarile acestea mai multor persoane si am avut parte de multe raspunsuri… foarte diferite. Unii mi-au spus ca exista dragoste de mama si ca altceva nu exista. Intr-adevar, o parte a iubirii este cea dedicata familiei, dar eu cred ca iubirea este facuta din mai multe parti si totodata poate lua mai multe forme.

Cu siguranta nimic nu se poate compara cu dragostea de mama. Fiecare copil simte asta si..pot spune ca de aici invata ce este iubirea …..neconditionata. Iar mai apoi invata si alt fel de iubire.

In viata ai parte de multe evenimente care modifica imaginea pe care o ai,  copil fiind, despre iubire. Pe unii aceste evenimente ii fac sa creada si mai mult in iubire, dar pe altii ii fac sa nu mai creada deloc.

M-a surprins raspunsul pe care l-am primit de la cineva. Mi-a spus ca nu stie ce e iubirea. De fapt, eu cred ca nu mai crede in iubire. Si cred ca e trist sa nu mai crezi in iubire.

Eu cred ca iubirea e in tot ce facem si este indreptata in mai multe parti.

De aceea cred ca iubirea de mama(familie in general) este numai o parte. O alta parte este…iubirea romantica (sau cum vreti voi sa ii spuneti), iubirea pentru cel de langa tine. Si majoritatea identifica acest tip de iubire cu………… „iubirea”…. Pentru unii acesta este singurul raspuns la intrebarea de mai sus.

Intr-adevar…mare parte a iubirii este indreptata catre ..cel de langa tine. Si de aici si multitudinea de raspunsuri si reactii la cuvantul „iubire”.  O data cu descoperirea acestui tip de iubire… se descopera si…dezamagirea…pentru ca afli ca iubirea nu e intotdeauna neconditionata si cel pe care il iubesti nu reactioneaza intotdeauna la fel ca tine (sau in felul in care ti-ai dorit tu).

O data descoperita dezamagirea depinde de fiecare cum merge mai departe. Unii raman cu aceasta imagine mult timp si ajung sa creada ca nu exista iubire…sau ca daca exista…nu e pentru ei.

Eu cred ca si dezamagirea e buna…pentru ca te invata cum sa mergi mai departe. Probabil ca fara dezamagiri….nu am putea avea o imagine complexa despre iubire. Important este sa stim cum sa folosim dezamagirea in favoarea noastra.

Se spune ca cine nu a suferit din dragoste, nu a iubit niciodata. Este foarte adevarat pentru ca numai atunci cand treci peste anumite obstacole poti spune ca ai iubit. Imi spunea cineva ca „iubirea e un razboi cu tine insuti”. Oare asa sa fie? Eu nu cred ca iubirea e un razboi…cel putin in momentul in care simti ca e razboi, nu mai e iubire. E o lupta cu tine insuti si cu ceea ce simti pentru cel de langa tine…care nu reactioneza asa cum ti-ai dori tu.

E trist cand iubesti si ti se raspunde cu ignoranta..asa ajungi sa te chinui si apoi….ce mai urmeaza? Nu poti ramane in starea asta..te va consuma la nesfarsit…. Pana intr-un moment in care iti dai seama ca nu mai are nici un rost. Te simti pustiit si gol…. nu mai simti nimic de fapt… Si atunci te intrebi daca merita sa iti irosesti timpul cu suferinta…

Si aici intervine alegerea…. sa ramai in starea asta sau sa mergi mai departe si sa crezi din nou in iubire… Acesta este un pas important.

Mi-a spus cineva o data „inima ta este la tine”. Si mare dreptate avea…pentru ca numai eu pot decide cui o ofer…nu ma ingradeste nimeni cu nimic. Iar iubirea se simte si se ofera…nu se cere niciodata…

Eu cred ca toata viata e o chestiune de alegeri. Este alegerea noastra daca vrem sa fim tristi sau veseli, daca vrem sa iubim sau sa suferim. Iar eu aleg sa iubesc…

Consider ca iubirea este in fiecare si ca depinde de noi cum o exteriorizam. Foarte importanta este si iubirea de sine. Cred ca e important sa te iubesti pe tine suficient cat sa stii ce iti doresti si sa respecti asta…

Fiecare dintre noi are ceva de oferit…si..pentru a oferi….iti trebuie iubire….

Sunt aici pentru a te ghida spre ceea ce iti doresti sa fii

e-mail: carmina@spapentrusuflet.com

Facebook LinkedIn Google+ YouTube 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Responses to Tu stii ce e iubirea?

 1. Szilard says:

  felicitari pentru articol, ai mare dreptate in legatura cu iubirea.

 2. Gino says:

  Iubirea este cheia succesului… este completarea. SECRETUL SUCCESULUI = JUMATATEA TA!

 3. gratzian says:

  da, totul incepe cu iubirea de sine, este singurul mod in care putem iubi integral. daca nu avem suficienta iubire de sine, cadem in diverse capcane. Asa se ajunge la dependenta, la atasament nejustifical, la supraaprecierea artifiviala a celuilalt, si chiar la abuzuri din partea lui.
  Daca ne iubim suficient, atunci suntem desupra tuturor lucrurilor “neplacute” care ni se pot intampla cand ne indragostim

  Bafta la iubit !

 4. B.L.O.Q. says:

  “Este alegerea noastra daca vrem sa fim tristi sau veseli, daca vrem sa iubim sau sa suferim.” Eu nici nu stiu ce sa aleg…acum 3 saptamani credeam ca am trecut peste toata suferinta aceea…10 luni. dar acum imi dau seama ca nu am trecut..ci doar imi acordase mai multa atentie ca de obicei..si nu am mai fost trista in aceste 3 saptamani. Probabil asa trebuie sa fie…las totul la intamplare..sperand sa fie bine pana la urma.

 5. DeviceBox says:

  Interesant articol 🙂
  Eu cred ca a iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta…
  O zi buna!

 6. Buna Carmina,
  important si provocator subiectul pe care l-ai propus si de mare actualitate. Dar chiar daca este de actualitate, si poate tocmai de aceea, cred ca ar fi bine sa avem in vedere ce s-a spus si scris despre iubire de multe mii de ani. Si aici este importanta sursa la care ne raportam.
  Din punctul meu de vedere, foarte multe raspunsuri la problemele care ii framanta pe oameni se gasesc in sfintele scripturi ale ortodoxiei ( si nu numai ). Acolo Iisus spune ( ma straduiesc sa redau textul cat mai exact 🙂 ): “Nu este mai mare iubire decat a-si pune cineva sufletul pentru aproapele sau “.
  Si asta nu se poate face fara a avea pace in suflet.

 7. Pingback: Te cunosti pe tine suficient astfel incat sa ai relatia pe care ti-o doresti? Workshop | Spa pentru Suflet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-17284818-2
Gazduit de :: RedCMS.ro