Starile sufletesti pozitive si negative

Starile sufletesti sunt amestecuri de ganduri si emotii. Sunt starile acelea de bucurie, entuziasm sau poate de tristete pe care le experimentam la un moment dat.

Sunt nenumarate moduri de a explica starile sufletesti insa cred ca pentru a le exprima cel mai bine trebuie sa le traiesti. Atat pe cele pozitive cat si pe cele negative. Asta ca sa stii sa faci diferenta intre ele si sa te poti programa sa ai mai multe stari pozitive decat negative . 🙂

Nu exista moment din viata noastra in care sa nu avem o stare sufleteasca pozitiva – o stare de liniste, de binedispunere sau negativa- stare de plictiseala, ingrijorare, deceptie, apasare sufleteasca.

Sistemul nostru nervos, prin natura sa, ne impinge sa atribuim tuturor lucrurilor care ni se intampla o anumita stare: pozitiva sau negativa. Studiile spun ca detectarea situatiilor negative se face intotdeauna mult mai repede decat detectarea situatiilor pozitive. Acest lucru se explica prin faptul ca noi suntem mai receptivi la starile negative datorita pericolelor ce pot aparea (instictul de supravietuire). Odata ce pericolul a trecut, va trebui sa muncim putin pentru a reface starea de bine.

Totodata, creierul nostru are capacitatea de a analiza informatiile pozitive mai rapid decat pe cele negative. Situatiile pozitive, fiind mai putin amenintatoare, necesita mai putin efort si ne permit sa reflectam mai mult inainte de a actiona.

Starile sufletesti se confunda deseori cu emotiile. Starile sufletesti pozitive sunt legate de atitudinile de apropiere (entuziam, interes), in timp ce starile negative amintesc de retragere si evitare (neliniste, agitatie).

Starile sufletesti pozitive ne imbunatatesc imaginea pe care o avem asupra lumii. Atunci cand suntem fericiti ne simtim mai bine, suntem multumiti, ne simtim in siguranta. In acelasi timp, starile sufletesti negative ne infuenteaza modul in care privim viata: ne indreptam atentia spre probleme, pericole, exterimentam stari de neliniste.

Cunoscand toate aceste lucruri putem sa ne “educam” starea in care ne aflam. Daca vrei sa ai o viata frumoasa, implinita, pe care sa o privesti cu admiratie si multa liniste poti sa iti propui sa traiesti cat mai multe stari pozitive. Bineinteles, pot exista si evenimente neplacute care iti pot aduce o stare negativa insa important este sa stii sa treci peste ea si sa revii, treptat, la starea ta de bine.

Pana la urma, este alegerea ta cum vrei sa iti traiesti viata! Iar starea de bine este alegerea potrivita pentru fiecare zi!

Sunt aici pentru a te ghida spre ceea ce iti doresti sa fii

e-mail: carmina@spapentrusuflet.com

Facebook LinkedIn Google+ YouTube 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-17284818-2
Gazduit de :: RedCMS.ro