Oare astazi mai avem timp sa respiram?

Sunt zile si zile… Zile in care sunte ocupati, zile in care suntem foarte ocupati si zile in care incercam sa recuperam tot ce am pierdut in zilele in care eram ocupati.

Cateodata am atat de mult de lucru la job incat seara cand ajung acasa sunt rupta de oboseala. Cu toate astea, incerc sa fac si ceva pentru mine in acea zi: sa vad un film, sa ies in oras, sa ma vad cu un prieten, sa lucrez la un proiect al meu, sa fac ceva pentru mine. Incerc sa fac orice ca sa simt ca nu am pierdut ziua respectiva.

Din pacate aceasta “reteta”nu are rezultatul dorit ci din contra! Ajung sa fiu din ce in ce mai obosita si nu asta imi doresc.

Lucrul acesta m-a pus pe ganduri: oare de ce nu mai avem timp sa respiram?

In timp ce ma intrebam acest lucru, am descoperit o fotografie pe net. Aceasta fotografie:

Fotografia m-a dus cu gandul in trecut si ma inteb acum: oare cum era pe vremea accea (cea din fotografie, Maurice-Louis BrangerTerrasse de CaféParis, 1925- Paris) si cat de incarcata era viata de zi cu zi.

Fotografia de mai sus imi inspira liniste, o viata implinita, eleganta si timp pentru tine! Cu siguranta erau diverse treburi de facut si in acea vreme, existau joburi ca si astazi, dar parca lumea era altfel, se ingrijea pe sine mai mult si se bucura de viata.

Astazi din pacate (sau din fericire, depinde cum privesti lucrurile), traim intr-o lume in care rapiditatea este un must do al fiecarei zile. Tot timpul parca suntem in priza, avem cate ceva de facut si niciodata nu ne oprim pentru o secunda macar sa ne uitam in jur.

Am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne facem timp SA NE OPRIM, sa RESPIRAM si sa NE BUCURAM de ce avem in viata noastra. Altfel, ne vom da seama prea tarziu ca ne-am trait viata pe fuga, alergand dupa un lucru sau altul.

Timpul cel mai pretios este prezentul. Daca nu ne dam seama de ce ne dorim in prezent, vom ajunge ca in viitor sa ne intrebam “unde e trecutul? oare l-am trait sau a trecut fara sa-mi dau seama?”

Sunt aici pentru a te ghida spre ceea ce iti doresti sa fii

e-mail: carmina@spapentrusuflet.com

Facebook LinkedIn Google+ YouTube 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Oare astazi mai avem timp sa respiram?

  1. Pingback: Oare astazi mai avem timp sa respiram? |

  2. daniela says:

    Doamneee…ce frumos ai pus “punctul pe I”… Mult adevar zace in vorbele tale, adevarat pentru suflet. 🙂

  3. Carmina says:

    Ma bucur daca ti-a placut, Daniela!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-17284818-2
Gazduit de :: RedCMS.ro