Iasomia sau ‘regina noptii’ in cultura indiana

Cu totii cunoastem iasomia, insa m-am gandit sa iti povestesc astazi putin din beneficiile aduse de aceasta floare.

Iasomia face parte din familia plantelor Oleaceae si are denumirea latineasca “Jasminum grandiflorum” sau “Jasminum officinale”. Iasomia este originara din Caucaz si este un arbust ce infloreste in luna mai. Pentru hindusi, iasomia reprezenta floarea preferata a zeitei dragostei, Kama.

Iasomia este o floare alba cu parfum puternic, parfum placut si totodata imbatator. Deoarece parfumul ei este mai evident seara si noaptea, iasomia a mai fost denumita si “regina noptii” in cultura indiana. Momentul ce mai potrivit pentru a culege florile de iasomie este tot noaptea deoarece atunci acestea sunt cel mai inflorite.

Iasomia are note de varf dulci, aromatice, florale si tonuri calde. Totodata, iasomia are mai multe proprietati terapeutice:  antiinflamator, antiseptic, antidepresiv, sedativ, afrodisiac, tonic.

Parfumul iasomiei alunga stresul si are efecte benefice asupra intregului sistem nervos. Iasomia ajuta la relaxarea organismului si la reenergizarea acestuia. Totodata, stimuleaza creativitatea, sporeste intuitia si este un puternic antidepresiv de tip stimulent, toate aceste calitati alaturandu-se pentru a-i ajuta pe cei ce nu au prea multa incredere in sine.

Iasomia poate fi utilizata sub forma de parfum, ulei pentru masaj sau ceai.

Iasomia (sub forma de ceai) este des intalnita in medicina chinezeasca folosindu-se pentru inlaturarea migrenelor si pentru stimularea circulatiei sangelui.

Masajul cu ulei de iasomie alunga durerile de spate si relaxeaza. Totodata, uleiul parfumat cu aroma de iasomie relaxeaza si are si proprietati afrodisiace.

Intalnim iasomia si in cosmetica, in special in ingrijirea tenului matur, uscat si sensibil. Atentie insa ca in tratamentele cosmetice iasomia trebuie folosita in cantitati foarte mici datorita parfumului sau puternic ce ar putea irita daca este folosit necorespunzator.

Din punct de vedere psihologic, iasomia aduce euforie si contribuie la accentuarea optimismului si a increderii in sine. Iasomia are efect energizant si elibereaza emotional asa ca este foarte utila in special celor ce isi reprima simturile.

In concluzie, beti ceai de iasomie, faceti un masaj cu ulei de iasomie sau umpleti-va casa cu aceasta aroma, iar starea de bine va fi bine definita in viata voastra.

Sunt aici pentru a te ghida spre ceea ce iti doresti sa fii

e-mail: carmina@spapentrusuflet.com

Facebook LinkedIn Google+ YouTube 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Iasomia sau ‘regina noptii’ in cultura indiana

  1. Pingback: Iasomia sau ‘regina noptii’ in cultura indiana |

  2. Camelia says:

    Incantatoare fotografie cu iasomii!Cat despre beneficiile ei ,habar nu aveam.Multumiri pentru informatii!

  3. diverse says:

    Ador mireasma iasomiei! Multumesc pentru informatii! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-17284818-2
Gazduit de :: RedCMS.ro