Despre ceai – de la origine pana in prezent

Despre ceaiuri s-au spus multe, iar de scris s-au scris si mai multe.

Se spune ca ceaiul a fost descoperit in China, de catre imparatul Shen Nung. Acesta ar fi observat cum frunzele de ceai puse in apa fiarta dau acesteia o culoare verde, un gust foarte bun si un efect revigorant.

O alta legenda spune ca ceaiul ar fi fost descoperit  de catre printul indian Bodhidharma in timpul unei calatorii in China. Acesta a observat ca frunzele de ceai il ajutau sa ramana treaz in timpul meditatiei.

Pe langa aceste legende, ceaiul este astazi cunoscut ca fiind benefic pentru sanatate (ceaiul din plante medicinale) si nu numai.

In timp, ceaiul si-a castigat numele de “bautura aparte, relaxanta”. Daca pana nu demult cafeaua era bautura cea mai cunoscuta, astazi ceaiul este din ce in ce mai prezent.

Ceaiul nu mai este cunoscut numai pentru efectele sale benefice pentru sanatate (ceaiul din plante medicinale) ci si pentru efectul relaxant pe care il ofera. Astazi putem alege dintr-o multitudine de ceaiuri: ceai rosu (ex.ceaiul de fructe, rooibos), ceai verde (ex. ceaiul de iasomie, oolong), ceai negru (ceaiul de vanilie, ceaiul indian).

Totodata, ceaiul este o arta. Gasim acest lucru foarte bine exprimat in cartea “Cartea Ceaiului” – Okakura Kakuzo, carte ce iti va crea o cu totul alta imagine asupra ceaiului. Autorul descrie aici atat istoria ceremoniei ceaiului cat si influentele acesteia asupra artei si asupra stilului de viata asiatic.

Sunt aici pentru a te ghida spre ceea ce iti doresti sa fii

e-mail: carmina@spapentrusuflet.com

Facebook LinkedIn Google+ YouTube 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-17284818-2
Gazduit de :: RedCMS.ro