Decizii care-ti influenteaza viata

De cand suntem mici suntem obisnuiti ca cei din jur sa ne spuna ce avem de facut. In primii ani de viata parintii au grija sa nu ne lipseasca nimic si sa fim sanatosi si fericiti. In acelasi timp, de cand suntem mici auzim “n-ai voie acolo” sau “n-ai voie sa faci asta”. Si uite asa fiecare dintre noi ajungem sa credem ca trebuie sa “cerem voie” pentru a face sau a nu face ceva.

Intersant este faptul ca o data cu incheierea copilariei multi copii, deveniti adolescenti si mai apoi adulti, iau cu ei acest “n-ai voie sa”. Cu timpul, unii isi dau seama ca viata trebuie traita asa cum considera fiecare ca este mai bine pentru el/ea si iau decizia de a trai viata cu tot ce presupune ea: bucurii, momente triste si mai ales cu provocari. Altii in schimb nu fac acest pas si tind sa fie dependenti de cineva mereu.

Atunci cand stii ca cineva drag este mereu acolo langa tine si te poti baza pe el/ea intri intr-o zona de confort din care nu multi vor sa iasa. Ce se intampla oare atunci cand acest confort nu mai este confort deloc? Atunci cand iti doresti sa faci anumite lucruri sau sa mergi in anumite locuri si simti ca fara cel de langa tine nu poti lua o decizie? Cand realizezi acest lucru insemna ca incepi sa-ti dai seama ce ar insemna sa fii liber(a) sa iti traiesti viata asa cum vrei. Insa pe multi ii sperie acest gand. S-au obisnuit cu confortul pe care l-au avut pana acum si, desi ar vrea sa stie cum e in afara lui, parca nu indraznesc sa faca nici un pas.

Dar ce s-ar intampla daca fac acest pas? Cat de greu ar fi? Si ce anume s-ar schimba? Oare s-ar descurca? Sau ar da inapoi? Tu ce ai face daca te-ai afla in situatia asta?

Mie mi-au placut intotdeauna provocarile si, de fiecare data cand viata m-a adus intr-un punct in care a trebuit sa iau o decizie, am luat decizia cea mai putin confortabila. Ok, recunosc…poate nu chiar de fiecare data, insa de cele mai multe ori. Iar in cazurile in care nu am luat decizia corecta de prima data, am reusit sa ma redresez pe parcurs.

Daca stai sa te gandesti, in fiecare zi iei sute de decizii: la ce ora sa te trezesti, ce sa faci in ziua urmatoare, unde sa mergi, cu ce sa te imbraci, ce sa mananci, etc. Acestea sunt decizii marunte, de care probabil nici nu-ti dai seama. Sunt insa “decizii” si, ca si acestea, si deciziile mai importante pot fi luate cu o usurinta asemanatoare.

De cate ori ai zis “de luni ma las de fumat” sau “de la 1 august imi fac program sa merg la fitness de cel putin de 3 ori pe saptamana”? Atata timp cat nu-ti doresti de fapt sa faci un lucru (sa te lasi de fumat de exemplu), nu-l vei face.

Odata ce iti doresti cu adevarat sa faci ceva, vei vedea ca se va implini. Trebuie doar sa iti doresti suficient de mult si sa iti dai voie tie sa traiesti asa cum vrei.

Tu ce anume iti doresti cel mai mult in acest moment? Ai facut ceva pentru a indeplini dorinta? Ce ai de gand sa faci in continuare? Vei face ceva diferit de ceea ce ai facut pana acum?

A lua o decizie esentiala pentru viata ta nu e un lucru tocmai usor. Mereu te vei intreba “oare e bine ce fac?” sau “daca trebuia sa actionez diferit?”. Daca nu faci primul pas…nu vei gasi niciodata raspunsul la aceste intrebari. Da-ti voie sa gresesti si sa o iei de la capat. Asa vei invata iar deciziile le vei lua, in timp, mai usor. Poate la fel de usor cum alegi cu ce te vei imbraca maine 🙂

Schimbarile sunt bune. Astfel simti ca “traiesti”. Daca nu ar fi schimbari viata ar fi monotona si ar deveni plictisitoare.

Indrazneste sa iei decizii pentru tine. Chiar daca gresesti vei merge inainte si vei invata din propria experienta. Astfel, pas cu pas, vei invata drumul catre succes in tot ceea ce faci.

Sunt aici pentru a te ghida spre ceea ce iti doresti sa fii

e-mail: carmina@spapentrusuflet.com

Facebook LinkedIn Google+ YouTube 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-17284818-2
Gazduit de :: RedCMS.ro