Aromoterapia

Toti am auzit acest cuvant de-a lungul timpului. Dar ce inseamna “aromoterapie”?

Aromoterapia face parte din terapiile naturiste si urmareste ameliorarea sau chiar vindecarea anumitor boli pe calea aromelor si a parfumurilor. Aromoterapia se bazeaza  pe niste produsi volatili si odoranti extrasi din plante aromatice, produsi ce au forma unor esente sau uleiuri. Tot in cadrul aromoterapiei intra si binecunoscutele condimente folosite in toata lumea.

Aromoterapia a fost folosita din cele mai vechi timpuri atat pentru vindecare cat si pentru relaxare. Prima dovada a utilizarii aromoterapiei in scop terapeutic este un manuscris in limba latina ce dateaza din secolul XVI. In acest manuscris se spune ca vindecatorul Paracelsus ii ajuta pe cei ce sufereau de traume emotionale cu picaturi extrase din petalele unor flori. Gasim dovezi ale utilizarii aromoterapiei si in Egipt: unele incaperi din piramidele egiptene si-au pastrat mirosul specific, aromat, pana in zilele noastre.

Anumite plante au proprietati aromatice speciale ce au efect asupra sanatatii noastre si totodata asupra starii de bine pe care o putem crea in jurul nostru. De exemplu, aroma vaniliei ne da o stare generala buna si ne relaxeaza. Cercetarile spun ca vanilia are rol antidepresiv, reduce starile de nervozitate si are si proprietati afrodisiace.

Aromele sunt folosite sub forma de uleiuri (pentru masaj, pentru baie), uleiuri volatile (cele care elibereaza aroma prin vaporizare in lampi odorizante), lumanari parfumate, plante uscate sau betisoare parfumate.

Sunt aici pentru a te ghida spre ceea ce iti doresti sa fii

e-mail: carmina@spapentrusuflet.com

Facebook LinkedIn Google+ YouTube 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-17284818-2
Gazduit de :: RedCMS.ro